Saltar al contingut

Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori)

22/04/2024
*


Preu: 27,00 €
(as of Oct 05, 2024 05:18:09 UTC – Detalls)

Error 403 The request cannot be complete because you have exceeded your quota. : quotaExceeded

«Dades massives i algorismes creen connexions, regularitats i quantificacions per oferir interpretacions dels fenòmens socials». Tot i això, segons aquest llibre, és una il·lusió pensar que una comprensió automàtica d'hàbits i esdeveniments pugui ser objectiva i neutral. Les tecnologies de intel·ligència artificial aspiren a definir el passat i anticipar el futur, però han estat inventades i desenvolupades per éssers humans, i per tant conserven el seu geni, inestabilitat, prejudicis i sovint arrogància. Depenent d'algoritmes per prendre decisions en contextos incerts com els de la vida real, on no es poden determinar clarament els objectius, permet als qui defineixen els criteris fer-ho a l'ombra de l'opacitat del dispositiu tècnic, sense haver d'assumir responsabilitats, fins i tot arriscant-se resultats injustos. És necessari exigir transparència sobre dades i algorismes: aquells que són objecte de processos de presa de decisions automàtiques han de rebre explicacions explícites i compartides per a les eleccions, ja siguin públiques o privades. Les avaluacions algorísmiques no poden ser la coartada per a una nova aristocràcia tecnològica internacional.

«Compra Ara aquest llibre de intel·ligència artificial»

LLEGEIX MÉS ARTICLES SOBRE: Llibres IA a Italià.

LLEGEIX L'ENTRADA ANTERIOR: Llibre: Intel·ligença artificial i semàntica del canvi: una lettura crítica (Collana del Dipartiment Giurisprudenza dell'Università di Milano-Bicocca).

entrades relacionades

Els comentaris estan tancats.

Comentaris (157)

No us sembla curiós que sempre parlem de Big Data i algorismes com si fossin la solució a tots els nostres problemes? Però, què passa amb les qüestions ètiques i de privadesa que aquests plantegen? Aquest llibre podria aportar una perspectiva crítica molt necessària. Potser hauríem d'estar més preocupats per això?

Totalment dacord, massa enfocament en la tecnologia, oblidant les implicacions ètiques.

¿Algú més va sentir que l?anàlisi a Llibre: Big data e algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) va ser una mica superficial? Em sembla que es podria haver aprofundit més en els aspectes ètics dels algorismes i el big data. No ho sé, només una reflexió. Què opinen vostès?

Algú més sent que aquest llibre pot ser una mica esbiaixat? Dic, Prospettive critiche sona com que ja tenen una agenda. A més, la interpretació dels algorismes i Big Data pot ser molt subjectiva. No estic dient que el llibre sigui dolent, només divagant. Opinions?

Completament dacord, cada llibre té la seva perspectiva. El que és subjectiu també pot ser informatiu.

He llegit l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche i, encara que estic d'acord amb algunes idees, em pregunto si realment estem considerant l'impacte ètic que els algorismes i el big data poden tenir a la nostra societat. Estem prestant prou atenció a aquest aspecte?

Totalment dacord, estem minimitzant lètica en favor de la tecnologia. Despertem!

Al meu entendre, aquest llibre sobre Big Data i algorismes ofereix una perspectiva crítica molt necessària al món d'avui. Però no hauria d'abordar també l'ètica de la recopilació de dades? Els algoritmes poden ser útils, però què passa amb la privadesa de l'usuari? On traça la línia?

Totalment dacord. L'ètica a la recopilació de dades és tan crítica com la tecnologia en si mateixa.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Però, no creuen que de vegades donem massa pes als algorismes i descurem l'habilitat humana per analitzar i entendre les dades? Els algorismes no sempre tenen totes les respostes, oi?

Interessant article sobre el llibre Big Data i algoritmi. Però no creuen que de vegades ens deixem massa portar pels algorismes i la tecnologia? No perdem en certa manera la nostra capacitat de decisió i creativitat? No estem, al capdavall, deixant que una màquina pensi per nosaltres? On és la intuïció humana i l'espontaneïtat?

Realment, aquest article em va deixar pensant. No creuen que el Big Data i els algoritmes estan prenent massa poder? Se suposa que ens faciliten la vida, però què passa si comencen a controlar-nos a nosaltres? No estem cedint gaire de la nostra privadesa i autonomia per la comoditat? Hauríem de reflexionar sobre això.

Totalment d'acord, estem venent la nostra privadesa per comoditat. És hora de despertar!

Realment, aquest llibre de Big data i algoritmi. Prospettive critiche em va fer pensar. No creuen que estem delegant massa en els algoritmes? Estem perdent la capacitat de presa de decisions i això pot ser perillós. I si els algorismes s'equivoquen? Qui serà el responsable aleshores?

Totalment dacord, estem cedint la nostra autonomia a les màquines. És un tema alarmant!

No creuen que encara que el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) proporciona una perspectiva interessant, és una mica ingenu pensar que tots podem entendre completament aquests conceptes complexos? Em pregunto si no estem sobreestimant la nostra capacitat per comprendre i manejar correctament grans conjunts de dades i algorismes.

Entendre el Big Data no és ingenuïtat, és un desafiament. No subestimem la nostra capacitat daprenentatge.

Algú més pensa que el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche realment posa en perspectiva què significa viure a l'era de la informació? D'una banda, els algorismes i el big data poden ser increïblement útils, però també poden ser força aterridors en termes de privadesa. On tracem la línia?

Totalment d'acord, és una arma de doble tall. La privadesa està en joc.

Estic dacord amb alguns punts de larticle sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Però, no creuen que de vegades ens perdem a la terminologia i deixem de banda l'ètica de la recopilació de dades? I què passa amb la protecció de la nostra privadesa? N'hauríem de parlar més!

Totalment dacord. Privadesa i ètica haurien de ser prioritat, no termes oblidats. Necessitem més debat sobre això!

No ho sé, però sento que aquest llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche sembla que li falta una mica més denfocament en lètica de la IA. No creieu que els algorismes i el big data haurien de tenir més control i regulacions per evitar abusos? És un tema seriós.

Totalment dacord. L'ètica a IA és crucial, no podem permetre abusos.

No els sembla que aquest llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) posa en evidència que dependents que som de la tecnologia? Crec que hauríem de reflexionar sobre el control que tenen sobre nosaltres els algorismes i la big data, ja que poden manipular les nostres decisions sense que ens n'adonem.

Totalment d'acord, som titelles en mans de la tecnologia. Despertem!

Aquest article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche m'ha deixat pensant... No creuen que la dependència dels algorismes estigui eliminant el factor humà? Em preocupa que estiguem creant un futur on les màquines prenguin totes les decisions. Què opinen vostès?

Discrep. Els algorismes només són eines; la decisió final sempre és humana.

Realment crec que la discussió sobre Big data i algoritmi no pot ser completa sense considerar l'ètica de la recopilació de dades. Fins a quin punt és invasiu o útil? Qui té control d'aquestes dades i com es protegeixen els drets de l'individu? Són preguntes que hem de fer.

Totalment dacord. L'ètica en la recopilació de dades és imperativa i sovint ignorada.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Em pregunto, no creuen que de vegades posem massa fe cega al Big Data i als algorismes, sense entendre realment les seves limitacions? És una eina, no una bola de vidre.

Després de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche, em sorgeix el dubte. Fins a quin punt els algorismes són realment neutrals? No creuen que els biaixos humans es poden infiltrar d'alguna manera en la programació? Em sembla que hem de ser més crítics amb això.

Totalment dacord. Els algorismes reflecteixen els biaixos dels qui els programen. El debat està servit!

No sé vostès, però em sembla que aquest llibre sobre Big Data i algoritmi ofereix una perspectiva interessant. No creuen que estem sent massa dependents dels algorismes? S'està perdent l'essència humana en aquesta onada de dades i tecnologia? Debatem!

Totalment d'acord, estem perdent la nostra humanitat al mar de dades i algorismes. Despertem!

Estic confós amb l'enfocament d'aquest article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori). No creuen que s'hauria d'aprofundir més en la interpretació ètica de la recopilació i l'ús de les grans dades? O és que l'ètica és secundària a l'era de les dades massives?

L'ètica mai no és secundària, però en aquest llibre sembla que sí. Hem d'exigir més profunditat!

Algú més pensa que la discussió a Llibre: Big data e algoritmi. Prospettive critiche sembla una mica desfasada? Em refereixo que, amb la velocitat a què es desenvolupa la tecnologia, no hauríem d'estar discutint una mica més avançat que els algorismes i Big Data? Podríem parlar de la intel·ligència artificial o la computació quàntica, que estan canviant el joc.

La base dIA i computació quàntica són els algorismes i Big Data. Sense fonaments, com avancem?

Hola a tots! Algú pensa més que aquest llibre podria ser una mica més accessible per als no experts en el tema? No em malinterpretin, Big Data i Algoritmi és un estudi interessant, però crec que seria increïble si poguessin simplificar alguns conceptes. Què opinen vostès?

Totalment d'acord! La simplicitat atrau més lectors. Fem Big Data per a tots!

Sincerament, em sembla que aquest llibre Big data e algoritmi: Prospettive critiche obre una conversa molt necessària sobre el paper que juguen els algoritmes a la nostra societat. Però, no creuen que la tecnologia avança més ràpidament del que podem analitzar les seves implicacions? Podem realment mantenir-nos al dia?

Totalment dacord. Però no serà que ens resistim massa al canvi? Avançar és inevitable.

Em va semblar molt interessant l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori). Però no creuen que s'hauria d'aprofundir més en com els algoritmes poden afectar la nostra privadesa? Les grans dades són una eina poderosa, però també poden ser una arma de doble tall.

Totalment dacord, és un tema delicat. Necessitem equilibri entre progrés i privadesa.

Després de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche, em qüestiono si realment estem a punt per assumir la responsabilitat que comporta el maneig de Big Data. No ens hauríem d'enfocar més com a societat en l'ètica dels algoritmes abans d'endinsar-nos encara més en aquest terreny?

A punt o no, el tren de Big Data ja és aquí. Ètica? Això és una cosa per debatre en marxa.

Em pregunto si aquest llibre Big data i algoritmi se centrarà només en els aspectes tècnics de Big Data i en algoritmes o si també s'endinsarà en les implicacions ètiques i socials d'aquesta tecnologia. Al meu entendre, la tecnologia no és ni bona ni dolenta, tot depèn de com la fem servir. Algú ja ha llegit aquest llibre i pot llançar una mica de llum?

Vaig llegir el llibre. Se centra més en aspectes tècnics però toca lleugerament l'ètica. Val la pena llegir-ho!

Definitivament, Big data i algoritmi. Prospettive critiche es presenta com un recurs crucial per entendre la nostra era digital. Però no creuen que hem de qüestionar l'objectivitat dels algorismes? De vegades, les dades que alimenten els algorismes poden estar esbiaixades. I què passa amb la privadesa de les nostres dades? Tema complicat!

Totalment d'acord, els algorismes no són infal·libles i la privadesa és un dret, no un privilegi.

Acabo de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), algú més pensa que la dependència excessiva en els algorismes i el Big Data en realitat pot estancar la innovació? Potser perdem la capacitat de pensar fora de la caixa. I què passa amb la privadesa? Quin dilema!

He llegit l'article sobre Big data i algoritmi. Prospettive critiche i m'ha sorgit un dubte. No penseu que l'anàlisi de big data pot ser perillosa si cau en mans equivocades? Hauríem de discutir més sobre l'ètica en la intel·ligència artificial, no només el funcionament.

Totalment d'acord, l'ètica a IA és tan crucial com el desenvolupament tecnològic.

Algú més pensa que aquest llibre sobre Big Data i algorismes podria aprofundir més en els aspectes ètics? Crec que molts autors passen per alt el costat humà de la tecnologia, cosa que pot crear problemes a llarg termini. No seria més prudent abordar aquests temes des del començament?

Totalment dacord. Els autors han de deixar d'ignorar l'ètica a la tecnologia.

Algú més pensa que el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche podria haver aprofundit més en les implicacions ètiques dels algorismes? És un tema candent i crec que es mereixia més atenció. Seria interessant escoltar les vostres opinions, nois.

Totalment dacord, lètica en algoritmes és prioritària, no secundària.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Algú més pensa que els algorismes i el Big Data estan envaint massa les nostres vides? Ho dic perquè sembla que cada vegada tenim menys privadesa i control sobre la nostra pròpia informació. On és l'equilibri?

Totalment d'acord, estem perdent la batalla per la nostra privadesa. Necessitem actuar ja!

Després de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche, em pregunto si no estaríem caient en una mena de tecnodeterminisme. No creuen vostès que s'està sobrevalorant el poder dels algorismes a la nostra societat? No hauríem de considerar igualment factors humans i socials en les nostres anàlisis?

Crec que subestimes el poder dels algorismes. Són una eina, no una destinació inevitable.

Acabo de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche i m'ha generat algunes inquietuds. No creuen que la dependència dels algorismes i el big data ens pugui portar a una societat massa automatitzada i deshumanitzada? On quedaria aleshores el factor humà i la intuïció? Només una reflexió a l'aire, amics.

Curiós article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Em pregunto si es van abordar els aspectes ètics dels algorismes i el big data. Potser no estem arriscant la nostra privadesa en nom de l'eficiència? Tot un dilema modern! Què opinen vostès, nois?

Totalment d'acord, l'eficiència no hauria de comprometre la nostra privadesa. Gran dilema modern!

Interessant article, però no creuen que pot ser alarmant la dependència de Big Data i algorismes per prendre decisions? De vegades em pregunto si no estem perdent el toc humà i la intuïció en tot això. Algú més comparteix aquesta preocupació?

Totalment d'acord, ens estem convertint en esclaus de les dades i algorismes.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori). No creuen que malgrat els avenços tecnològics, la interpretació de les dades continua sent primordialment humana? Els algorismes poden predir patrons, però la comprensió final segueix a les nostres mans.

Totalment dacord, la tecnologia avança, però la interpretació final sempre serà humana.

Interessant article sobre Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Però no creuen que de vegades s'exagera el poder dels algorismes i se subestima la creativitat humana? Al cap ia la fi, els algorismes són creats per humans. Què opinen?

Totalment dacord. La creativitat humana sempre serà superior a qualsevol algorisme.

Algú més pensa que el llibre Big Data i algoritmi. Prospettive critiche podria haver aprofundit més en els aspectes ètics de la manipulació de dades a gran escala? Em sap greu que s'ha quedat curt en aquest aspecte, encara que en general és una bona lectura.

Totalment dacord, es va quedar al marge dels dilemes ètics. Una llàstima!

Al meu entendre, el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche aporta una perspectiva valuosa sobre la influència dels algoritmes a la nostra vida diària. No obstant, no creuen que hi hauria d'haver més discussió sobre com gestionar els riscos de privadesa associats a les dades massives? Em sembla un aspecte crucial que de vegades es passa per alt.

Totalment d'acord, la privadesa és el preu ocult de l'era digital. Hem de debatre'l més!

És interessant com Llibre: Big data i algoritmi aborda la influència de Big Data i algoritmes a la nostra societat. Però no creuen que l'obra es queda curta en aprofundir en les implicacions ètiques d'aquesta tecnologia? M'hauria agradat veure més debat sobre això.

Totalment d'acord, el debat ètic de Big Data és essencial i sovint ignorat.

Realment, aquest llibre planteja punts interessants sobre els algorismes i les dades massives. Però no creuen que falta una perspectiva més humana en el tema? No és només sobre números i codis, és sobre com aquests afecten les nostres vides diàries. Què opinen vostès?

Totalment dacord. Els algorismes són eines, però l'impacte humà és allò que realment importa.

Després de llegir l'article sobre el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), em vaig quedar pensant. No creuen que l'era de big data i algorismes podria acabar sent una doble espasa de tall? D'una banda, l'eficiència i l'automatització, però de l'altra, la pèrdua de privadesa i la dependència tecnològica. Opinions?

Totalment dacord. La tecnologia sempre és una moneda de dues cares. Hem de mantenir-nos vigilants!

Algú més pensa que el llibre Big data i algoritmi podria ser una mica més accessible per als no iniciats al tema? No estic dient que sigui dolent, però potser una mica més d'explicació en termes senzills seria útil. De vegades em vaig sentir com bussejant en un oceà d'argot tècnic.

Totalment dacord. L'argot tècnic pot ser un obstacle real per als novells.

És interessant veure com Big Data i Algoritmi ressalten la influència de la tecnologia a la nostra vida diària. No creuen que ens hauríem de qüestionar més sobre l'ètica dels algorismes i com s'usen les nostres dades? També, no hauríem de pressionar per a més transparència en aquest camp? Els algorismes no són infal·libles, després de tot.

He llegit l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) i em pregunto, no estem posant massa èmfasi en els algorismes i descurant l'anàlisi humana? De vegades, les dades no ho són tot i la perspectiva humana pot aportar una comprensió més profunda.

Estic d'acord, els algorismes no poden reemplaçar la intuïció i la perspicàcia humana. Necessitem un equilibri.

No us sembla que aquest llibre sobre Big Data i algorismes pot ser una mica intimidant per als que no tenen gaire experiència en programació o anàlisi de dades? Potser es podria fer un esforç per fer-lo més accessible a un públic més ampli. Algú té suggeriments de lectures més amigables per a novells?

Algú més pensa que aquest llibre sobre Big Data i algoritmi està una mica esbiaixat? Em sembla que s'enfoca massa en els aspectes negatius de la tecnologia i la privadesa. No hauríem de discutir també els beneficis i les oportunitats que aquests avenços poden oferir? Només dic, siguem una mica més equilibrats, no?

Totalment dacord. Cal un enfocament més equilibrat per jutjar la tecnologia.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche. No obstant això, em pregunto si realment estem a punt per assumir els desafiaments ètics i de privadesa que plantegen els algorismes i el Big Data. No estaríem sacrificant gaire per l'eficiència i la conveniència? Què opineu, companys?

Estic dacord. De vegades, l'eficiència no ha de comprometre la nostra privadesa i ètica.

Algú més pensa que aquest llibre sobre Big Data i algorismes, encara que tingui un enfocament crític, es queda curt quant a implicacions ètiques? No discuteix prou lús indegut de dades i la manca de transparència en algorismes. Necessitem més profunditat en aquests temes, gent!

Algú va poder entendre la part on parlen de l?ètica dels algoritmes? Al meu entendre, això és un tema molt subjectiu i vast per tractar-lo en un sol llibre. No creieu que caldria una sèrie sencera de llibres per abordar adequadament tots els aspectes d'aquest tema?

Totalment dacord. És un tema tan ampli, amb un sol llibre no n'hi ha prou!

He llegit l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) i em pregunto, no creuen que l'obsessió amb el Big Data ens podria portar a descuidar aspectes humans importants en la presa de decisions? Crec que les dades no ho són tot.

Crec que aquest llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche aporta una visió força interessant sobre el tema. Però no creuen que de vegades s'exagera la influència dels algorismes en la nostra vida quotidiana? No estem, al final, deixant de banda la importància del judici humà?

Estic d'acord, els algorismes no reemplacen la saviesa i el judici humà. No som robots!

Algú més pensa que el llibre, Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) pot ser massa tècnic per als lectors comuns? O és només la meva percepció? Em sap greu que hauria de tenir una versió més simplificada per a aquells que no estan familiaritzats amb el tema.

Aquest llibre sobre Big Data i algorismes sona molt intrigant. Però l'autor ha abordat l'ètica de la recopilació de dades a gran escala? I què sobre els possibles biaixos en els algoritmes? Seria interessant veure aquestes perspectives crítiques.

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori). Però no creuen que la dependència dels algorismes i el big data ens està tornant menys humans? En comptes de prendre decisions basades en la intuïció i l'empatia, ara ens basem en números i patrons. Això no és preocupant?

Menys humans o més eficients? Els algorismes ens alliberen de decisions trivials per enfocar-nos en allò que realment importa.

Sincerament, em sembla que el llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche planteja punts de vista molt interessants. Però no creuen que, de vegades, aquests algorismes limiten la nostra capacitat de pensament crític, en lloc de millorar-los? M'agradaria escoltar les opinions.

Totalment dacord. Els algorismes poden fomentar pensament en pilot automàtic, no pas crític.

Molt interessant l'article sobre Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Tot i això, no creuen que l'enfocament crític hauria de ser més cap a com s'utilitzen les dades en lloc dels algorismes en si? Els algorismes són simplement eines, després de tot.

Em sembla que el llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche queda curt en l'explicació dels efectes ètics i socials dels algorismes. No creuen que hi hauria d'haver més discussió sobre la transparència i la responsabilitat dels creadors d'algorismes? On és lequilibri entre innovació i ètica?

Totalment dacord. L'ètica i la transparència en algoritmes és un tema pendent. Abordem-ho ja!

Em sembla que aquest llibre ofereix una visió molt interessant sobre el big data i els algoritmes. Però qui ens garanteix que les perspectives crítiques presentades aquí són realment imparcials i no estan esbiaixades per la visió de l'autor? I què passa amb la privadesa de les dades a l'era del big data?

És que no és la subjectivitat part de tota visió crítica? Sobre privadesa, és un debat en curs.

Realment crec que el llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche planteja preguntes fascinants sobre el nostre món actual. Però no creuen que s'enfoca massa en els aspectes tècnics i no tant en les implicacions socials dels algorismes i el big data? Em sembla que necessitem més discussió sobre això.

Totalment d'acord, ens cal aprofundir més en les implicacions socials. Bona observació!

Algú pensa més que el llibre Big Data e algoritmi podrien haver aprofundit més en l'impacte ètic de les tecnologies de dades? Vaig sentir que es va quedar curt en abordar les implicacions reals a la nostra societat. I si els algorismes estan esbiaixats i manipulats? Crec que necessitem més discussió sobre això.

Totalment dacord. L'ètica a la tecnologia és un debat urgent i necessari.

No els sembla que el llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche omet certes implicacions ètiques de la recol·lecció de dades a gran escala? Al meu parer, hauríem de tenir una discussió més profunda sobre les conseqüències de la manipulació d'aquests algorismes.

Totalment dacord, aquest llibre necessita aprofundir més en lètica de big data.

Després de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), em vaig quedar pensant: No creuen que hauríem de ser més conscients de l'ús de les nostres dades? No sabem realment com aquests algorismes ens afecten diàriament. No seria més útil una educació digital sòlida en comptes de tanta teorització?

Totalment dacord. Necessitem educació digital, no teories abstractes. Despertem l'ús conscient de dades!

Interessant article sobre Big data i algoritmi. Prospettive critiche. Però no creuen que la visió crítica sobre els algorismes i el big data hauria de ser més popular? Sembla que només aquells en el camp de la informàtica realment comprenen aquests temes, deixant el públic general a la foscor.

Estic amb tu. La comprensió de Big Data i algorismes no ha de ser privilegi de pocs.

Algú més pensa que aquest llibre sobre Big Data i algorismes podria ser una mica més accessible per als no experts? No tots som genis en ciències de la computació. Però sí que volem entendre com aquests conceptes impacten les nostres vides diàries. Una mica de llenguatge més senzill potser? Només dic…

Totalment dacord, la ciència no hauria de ser un llenguatge secret. Més senzillesa si us plau!

Sincerament, em pregunto si aquest llibre aborda com els algorismes i el big data podrien ser utilitzats per a la manipulació de la societat. No podem ignorar la possibilitat que aquests avenços tecnològics puguin ser explotats per a fins malintencionats. Algú més hi ha pensat?

Totalment d'acord, és una arma de doble tall. La tecnologia no és dolenta, depèn de l'ús que us donem.

Estic una mica confós amb la manera com l'autor ha presentat el tema del Big data i algoritmi. No creuen que hauria d'haver aprofundit més l'ètica dels algoritmes i l'ús de dades a gran escala? O potser considerar com es pot regular això per evitar abusos?

Totalment dacord. L'ètica a Big Data és un tema massa crucial per ser ignorat.

No creuen que de vegades, aquest llibre Big Data i algoritmi. Prospettive critiche sobrevalora els algorismes i menysté el valor humà en la presa de decisions? Em sembla un punt interessant per debatre. Algun pensament sobre això? Vaja, equip!

Crec que justament ressalta la nostra dependència d'algorismes. El debat està servit!

Després de llegir l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), no puc evitar preguntar-me si els autors van considerar l'impacte ètic dels algorismes a la nostra societat. Com manegen els prejudicis i la privadesa de les dades? Seria interessant veure una discussió més profunda sobre aquest tema.

Totalment dacord. L'ètica i privadesa en big data són temes vitals que mereixen més atenció.

A la lectura de l'article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), em va sorgir un dubte. No creuen que l'ús de big data i algorismes, encara que beneficiós, pot portar a un control excessiu i violar la nostra privadesa? El tema dóna per a molt de debat, amics!

Totalment dacord. La privadesa importa, no som només dades per a algoritmes!

Algú més pensa que aquest llibre no aprofundeix prou en les implicacions ètiques dels algorismes i el big data? Al meu entendre, ens vam quedar a la superfície d'un tema complex i delicat. No estic dient que el llibre sigui dolent, només que podria haver aprofundit més en aquesta direcció. Què opineu?

Totalment d'acord, l'autor gairebé no frega la superfície d'un iceberg ètic gegant.

Algú més pensa que aquest llibre sobre Big data i algoritmi pot ser massa tècnic per al lector mitjà? No tots som experts en ciències de la computació. Tant de bo els autors tinguessin en compte els principiants en aquest tema i no només els professionals de la tecnologia.

I si aquest llibre és precisament per convertir novells en experts? No subestimem la nostra capacitat daprenentatge.

Algú pensa més que aquest llibre s'hauria d'enfocar menys en l'aspecte tècnic i més en les implicacions ètiques i socials dels algorismes i el big data? Crec que la majoria de nosaltres aquí ja sabem com funcionen aquests, però no estem segurs de com ens hauríem de sentir al respecte.

Totalment dacord. Menys tecnicisme, més reflexió ètica i social.

Genial article! Però no creuen que de vegades ens obsessionem massa amb els algorismes i el Big Data? No estaríem deixant de banda el factor humà en tot això? Recordeu, darrere de cada dada hi ha una persona. Context i empatia són claus, no?

Em sembla que el llibre Big Data i Algoritmi obre un debat crucial sobre com els algoritmes estan modelant la nostra societat. Tot i això, crec que no s'aprofundeix prou en les implicacions ètiques d'aquesta nova realitat. No hauríem de qüestionar també més sobre qui controla aquests algorismes i quina és la seva finalitat? És un tema molt interessant i controvertit!

Totalment dacord, necessitem més transparència sobre qui maneja aquests algorismes.

Algú més es va sentir una mica aclaparat per la quantitat d'argot tècnic a Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche? Em sembla que l'autor podria haver fet una feina millor explicant alguns dels conceptes més complexos. No tots som experts en ciència de dades, saps?

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), però, no creuen que s'està sobrevalorant el paper dels algorismes a la nostra societat? No tot pot ni ha de ser quantificat; hi ha aspectes humans que la intel·ligència artificial simplement no pot comprendre.

Sobrevalorats? Els algorismes ja estan dirigint les nostres vides, desperta i fa olor el futur!

Interessant article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori). Però algú més pensa que la crítica a la big data i els algorismes podria estar esbiaixada? No tota la tecnologia és dolenta. Podríem discutir com la big data podria contribuir positivament a la societat en comptes de centrar-nos només en els aspectes negatius?

Interessant llegir sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori), però em pregunto si realment aborda els dilemes ètics de la manipulació de grans dades. Com controlem la transparència dels algorismes si la majoria amb prou feines entenem com funcionen? No hauria de ser una prioritat educar el públic sobre això?

Totalment dacord. Sense educació sobre algoritmes, com podem exigir transparència?

No creuen que aquest llibre, Big data i algoritmi. Prospettive critiche, hauria d'incloure una secció més àmplia sobre ètica a IA? La IA i els algorismes poden ser força controvertits i, al meu entendre, és essencial que es discuteixi més sobre responsabilitat i transparència.

Totalment dacord. L'ètica a IA és crucial i sovint subestimada. Necessitem més discussió!

Algú pensa més que aquest llibre hauria d'incloure més casos pràctics? L'enfocament teòric està bé, però crec que seria útil tenir exemples reals de com s'apliquen els algorismes al món del big data. No és una crítica, simplement un desig de veure la teoria en acció.

Totalment dacord, la teoria sense pràctica és com un cotxe sense benzina.

Aquest article sobre Llibre: Big data i algoritmi. Prospettive critiche em va deixar pensant. No creuen que la visió crítica sobre big data i algoritmes és essencial a la societat actual? Sembla que vivim en una bombolla digital sense qüestionar el funcionament darrere. Hauríem de tenir més debats sobre això!

Totalment dacord, la bombolla digital és el nostre nou Matrix. Despertem!

Algú més va pensar que el llibre Big data e algoritmi. Prospettive critiche es va quedar curt a la seva anàlisi? Em sembla que hi ha molt més per explorar en termes dels efectes ètics i socials dels algorismes. I què passa amb la inclusió de casos pràctics? Sembla que necessitem una segona edició.

Interessant article sobre el llibre Big Data i algoritmi. No creuen que malgrat la rellevància de les dades i algorismes, és crucial no oblidar el paper humà en la interpretació i aplicació d'aquestes? Els algorismes són útils, però de vegades poden perdre el context humà. Opinions?

Totalment dacord. Sense la perspectiva humana, els algorismes poden resultar freds i insensibles.

Algú pensa més que aquest llibre sobre Big Data podria explorar més sobre les implicacions ètiques dels algoritmes? Crec que és vital considerar com aquests grans conjunts de dades i algorismes poden ser manipulats per a fins no tan bons. No es tracta només de números, gent!

Totalment d'acord, el poder del Big Data pot ser una espasa de doble tall!

He llegit l'article sobre el llibre Big data i algoritmi. Prospettive critiche (Studi superiori) i em pregunto, no creuen que és essencial que es parli més sobre l'ètica en l'ús de big data i algorismes? Sovint sembla que la tecnologia avança més ràpidament que la nostra capacitat per entendre les seves implicacions morals.

Totalment d'acord, l'ètica no hauria de ser un segon plat a la taula de la tecnologia.